29 August 2014

Scuzele și retragerea pozei reprezintă o reparație corespunzătoare
Scuzele și retragerea pozei publicate fără acordul persoanei reprezentate sunt o reparație corespunzătoare, conform unei decizii a Curții de Apel București.


Mai jos, pe scurt ce a reținut instanțele de judecată:

  • Indiferent de scopul în care a acţionat societatea deținatoare a publicației C., ziar și web site, care susţine că nu a făcut decât să-şi exercite dreptul la liberă exprimare, aceasta avea obligaţia, impusă de art. 88 alin. (1) din Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe, să obţină acordul persoanei care apărea în fotografie;
  • Existenţa prejudiciului şi în ce constă acesta trebuie dovedite de către persoana care apărea în fotografie; 
  • Simpla recunoaştere a drepturilor persoanei care apărea în fotografie reprezintă o reparaţie corespunzătoare a încălcării drepturilor menţionate anterior, ţinând cont şi de faptul că societatea deținatoare a publicației C. a îndepărtat poza care se afla pe web site-ul publicației şi a publicat şi o erată în ziar, cerând şi scuze pentru eroarea produsă.
Sursa: ICCJ, scj.ro, textul .pdf

1 comment ~ Scuzele și retragerea pozei reprezintă o reparație corespunzătoare

  1. Hi, after reading this awesome post i am as well glad to share my knowledge here with mates.

    ReplyDelete

Comments are moderated. If you want to promote your blog, try to do it in a smart way. Any external link, unrelated to the subject, will be deleted // [RO] Comentariile sunt moderate. Daca vrei sa-ti promovezi blogul, incearca sa o faci intr-un mod inteligent. Orice link extern, fara legatura cu subiectul, va fi sters.